Artikel 50 van 60

Mattisson Cacao Nibs Bio (400 gram)

€ 16,95 (inclusief btw)

✓ Gratis verzending boven €50,-
✓ Klantenservice bereikbaar tot 18:00 uur op alle werkdagen
✓ 
Besteld op maandag tot donderdag voor 10:00 uur, de volgende dag in huis. 

Beschrijving

Cacao

Cacao is bekend geworden door de cacao drank. Onze huidige chocolademelk maar dan een tikkeltje sterker. Cacaobomen worden verbouwd in landen met een warm en droog klimaat. Dit is belangrijk voor een goede groei. Cacaobonen groeien direct aan de stam van een cacaoboom. Deze boom kan wel 10 meter hoog worden. De boon vormt het zaad in een lange steenvrucht. Na de oogst ondergaan de bonen een gistingsproces (fermentatie) waarna zij te drogen worden gelegd. Hierna worden de bonen vaak geroosterd om de kenmerkende smaak nog meer naar voren te laten komen. Om cacao nibs te maken worden de cacao bonen eerst geroosterd. Vervolgens wordt de schil er van afgehaald en blijven de cacao nibs over. Onze biologische cacao nibs zijn afkomstig uit Afrika & Zuid Amerika.

Krachtige antioxidant

Cacao is ten eerste een krachtige antioxidant. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Ten tweede ondersteunt Cacao een gezonde positieve gemoedstoestand.* Vandaar dat chocolade vaak gegeten wordt door mensen tijdens stressvolle periodes.

Vitamines en Mineralen

Cacao bevat verschillende vitamines en mineralen. Een van de belangrijkste mineralen die Cacao bevat is magnesium dat bijdraagt bij tot een normale psychologische functie.* Verder is Cacao een rijke bron van koper, dat een normale glucose en cholesterolstofwisseling bevordert* en ijzer dat bijdraagt tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Cacao is daarnaast rijk aan vitamine B1 dat bijdraagt aan een normale energieleverende stofwisseling* en een normale werking van het zenuwstelsel.*

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

Cacao nibs zijn heerlijk om een chocolade shake, chocolade repen of bonbons mee te maken. Ook lekker als tussendoortje in combinatie met goji bessen of rozijnen.

Koel, droog en gesloten bewaren.

Ingrediënten

100% gepelde en gebroken Cacao Bonen biologisch .

Voedingswaarde per 100 g

Energie 2600 kJ / 630 kcal 
Vet 55 g 
waarvan verzadigd 34 g 
Koolhydraten 15 g 
waarvan suikers 0.8 g 
Vezels 11 g 
Eiwitten 13 g 
Zout <0.13 g 

 

Heb je vragen?
Neem contact met ons op óf bezoek onze gezellige winkel in hartje Amersfoort. Hoe dan ook, wij voorzien u graag van goed advies. We staan maandag t/m zaterdag voor u klaar op de onderstaande openingstijden:

maandag13.00 - 18.00 uur
dinsdag09.30 - 18.00 uur
woensdag09.30 - 18.00 uur
donderdag09.30 - 18.00 uur
vrijdag09.30 - 18.00 uur
zaterdag09.30 - 17.00 uur
zondag gesloten

Telefoon: 033-4612062
E-mail: amersfoort@kruidje.info

Specificatie Omschrijving
Merk Mattisson
Overzicht
© 2020 - 2024 Kruidje-Roer-Me-Niet | sitemap | rss